Emil Österlund

Dalarnas tidningar får ny look på nätet!

Dalarnas tidningar har länge haft en webbsajt som varit under all kritik. Svårnavigerad och svårt att få en överblick över. Häromdagen var det en kollega som sa att de hade bytt system men inte gjort något åt siten, och jag förvånades över det - Glad som en lax fick jag via paraxel dock mina tankar bekräftade att jo då - sidan skulle uppdateras. Nu under kvällen märkte jag att sidan var seg och efter att ha uppdaterat sidan så var den nya looken där. Hurra! För den ska jublas. Det nya utseendet är mycket snyggare, mycket öppnare och ger en betydligt bättre överblick över den information som finns. Hatten av!  

Det återstår att se om man har fokuserat mer kring besökarna i den här versionen - på den förra så visades futtiga tre kommentarer åt gången om man inte aktivt valde att visa fler. Och även på den nya så måste man välja att klicka fram kommentarsfältet, och då uppdateras sidan- något som borde ha hämtats med ajax, alternativt bara visat ett dolt kommentarsfält. När vi ändå pratar kommentarer hade det varit väldigt trevligt med openid eller gravatarstöd. Det hade dessutom gett sidan ett lager till av delaktighet. En annan funktion som jag gillar är att man kan ange vart man bor, och då inte bara de större orterna utan även t.ex Bjursås och då få de mest lokala nyheterna först. Det tycker jag är helt rätt tänkt. Det går att utveckla ideen och t.ex kunna ange flera "favoriter" förutom ort -sport, brottsplats, djur etc. En personlig dt.se upplevelse hade varit helt fantastiskt - och jag hoppas att det kommer i nästa version. I det stora hela - hatten av! Update Jag läste kommentarerna på deras egen sida som i det stora kritiserar sidan. Man får ta det hela med en nypa salt - haters gonna hate och förändring skrämmer ofta upp folk. Sidan är mer lättnavigerad. Men.... När jag läste såg jag att en hel del av kommentarerna handlade om att det var rörig reklam och jag kom då på att jag besökt sidan med adblock på - och ja, det var lite för mycket reklam. Jag hoppas att dt i fortsättningen hittar den perfekta avvägningen för mängden reklam, för det här har runnit över.

Läs mer  

Kommentarer

Rickard Andersson
Jag tycker det är tråkigt att man målar in sig i JavaScript-hörnet genom att stänga ute alla säkerhetsmedvetna användare. Besöker man sidan utan JavaScript ser den ut såhär: http://dl.dropbox.com/u/10148893/crap/Screen%20shot%202011-05-05%20at%207.08.18%20AM.png Jag har försökt få tag på någon som är ansvarig för webben på dt tidigare utan framgång, så jag antar att det inte är någon idé att jaga dem över detta heller. Men man borde verkligen bygga sin sajt så att även webbläsare utan JavaScript kan åtminstone använda den normalt. Att alla har JS aktiverat är inte en självklarhet idag.