Emil Österlund

Öppet brev till nördar i Dalarna!

Nördar! Vänner! Det här är ett öppet brev till er. Ett brev som handlar om något jag brinner för och som jag vill ha hjälp av er att genomföra. Daladevelop Junior.  Jag brinner för att programmera, att utveckla och skapa med hjälp av en dator. Att hacka. Jag älskar också barn, och att utmana och lära barn nya saker. Nu vill jag kombinera de två sakerna. Jag vill genomföra ett hack för barn. Inspirerat av IIS och Coderdojo i Malmö vill jag skapa något liknande i Dalarna. Iden är att köra en dag, där man bjuder in barn tillsammans med föräldrar som tar med en dator och så lär vi dem programmera. Vi bjuder på en kort genomgång över hur man gör, visar exempel och går sedan runt och hjälper till. Till lunch bjuder vi på något enkelt, typ korv med bröd och - såklart - Cola! Så det är i princip två frågor jag skulle vilja att du svarade på här. Man får gärna svara på fråga två även om man svarar nej på första. 1. Vill du vara med? 2.a) Vad kan det kosta? 2b) När passar det? 2c) Förslag på lokal? (Elverket i Falun? ) Mitt förslag i övrigt är att göra slag i saken och registrera Daladevelop som en ideell förening och låta pengarna som kommer in gå till pizza och switchar och sånt som vi vill ha när vi hackar loss andra gånger. Ett konstituerande möte på daladevelop femte oktober. Hoppas ni vill hjälpa till. Tack på förhand, Emil

Kommentarer

Tobias Wetterskog
Spontant kan jag inte garantera engagemang i någon utsträckning, men jag tycker att det är en fantastiskt bra idé och jag hoppas på att kunna bidra på något sätt. Jag är programmeringslärare på gymnasiet i Ludvika och om inte annat hjälper jag gärna till att sprida budskapet!
jesper
Vilket sjukt bra initiativ! Ska göra vad jag kan för att sälja in detta på dottern. Vad tänker vi för åldersspann?
Emil
Vad roligt! Jag hoppas att det blir något bra som vi kan göra med jämna mellanrum. Alla sätt att hjälpa till är bra sätt!
Emil
Jag har provat med min son som är åtta. Det funkar men kräver vuxen närvaro. Att kunna läsa är ett måste. Jag tror inte man ska vara jättejättemycket yngre. Men det är väl lite upp till anmälande förälder att bestämma eftersom föräldrarna själva får ansvara för sin deltagare.
Rickard Andersson
Låter som väldigt bra idéer, jag är gärna medlem i föreningen även om jag bor en bit bort:)
Emil
Hurra!
Jenny
Har en son som skulle älska att lära sig just detta, kanske skulle man inte behöva ha med sig datakunnig förälder? Hur får man info?
Emil
maila mig på emil@larsemil.se så får du mail när det beger sig. Räcker med en förälder som följer. Behöver inte vara så jättedatorkunnig men iallafall använda den. :)
Linda
Hej! Detta låter jätteintressant, jag tror att min som skulle bli överlycklig om han fick vara med på ett sådant här arrangemang. Har ni kommit fram till något datum ännu? Kan jag hitta mer information om detta någonstans?
Emil
Inte än! Återkommer med datum!